Енергия: Ядрена енергия, Водноелектрически централи, Топлоелектрически централи, Слънчева енергия, Вятърна енергия, Геотермална Енергия, Енергия от приливи и отливи

 

 
Рейтинг: 3.00
(595)


Енергия Публикации Енергия, Цени

Публикации / Toshiba Corporation одобри банкрута на Westinghouse Electric Company LLC

Toshiba Corporation одобри банкрута на Westinghouse Electric Company LLC
29.03.17 11:15
Toshiba Corporation одобри банкрута на Westinghouse Electric Company LLC

Бордът на Toshiba се съгласи да подаде молба в САЩ  за фалит на Westinghouse Electric, като загубите може да достигнат $ 6.2 млрд.Въпреки, че е построила повече от половината реактори по света, Westinghouse Electric Company не издържа на постоянно повишаващите се разходи заради, постоянно въвеждащите се нови и нови регулации при строеж на ядрени централи и реактори. Плановете за Westinghouse предвиждат подаване на молба за съдебна защита от кредитори, което ще позволи прилагането на чл . 11 от Кодекса на САЩ  за фалитите. Член 11 позволява на собственика да запази бизнеса, но остава под постоянен съдебен надзор, а той може да преструктурира бизнеса чрез събиране на средства от различни източници, в това число нови кредити.

Toshiba e мажоритарен собственик на 87% от компанията, Kazatomprom (националния оператор на Казахстан за вноса и износа на уран) притежава 10%, а IHI Corporation (японска, машиностроителна компания) 3%. По-рано този месец Toshiba обяви, че най-вероятно ще продаде по-големия дял от ядрения си бизнес купен през 2006 г.
т.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.102