Енергия: Ядрена енергия, Водноелектрически централи, Топлоелектрически централи, Слънчева енергия, Вятърна енергия, Геотермална Енергия, Енергия от приливи и отливи

 

 
Рейтинг: 3.00
(595)


Енергия Публикации Енергия, Цени

Публикации / Износът на петрол от САЩ на рекордно ниво

Износът на петрол от САЩ на рекордно ниво
06.10.17 14:30

Автор: Financial Times

Износът на петрол от САЩ на рекордно ниво

Износът на петрол от САЩ е достигнал рекордно ниво от 2 млн. барела на ден

Износът на петрол от САЩ е достигнал рекордно ниво от 2 млн. барела на ден. Той е насочен основно към Канада, ЕС и все повече към Азия, като така американските производители завземат пазари, които доскоро бяха изцяло запазена територия за ОПЕК.Една от причините за нарастващия износ на петрол е по-ниската цена на американския лек сорт петрол спрямо цената на петрола сорт Брент. 

В началото на октомври един барел Брент се търгуваше за около $ 56, докато цената на американски лек сорт петрол WTI, бе около $ 50 за барел. 

Вдигането на износа на петрол от страна на САЩ идва в момент, в който страните от ОПЕК, заедно с Русия, Норвегия и други производители на петрол редуцират производство, за да вдигнат цената на петрола. 

Търговец на петрол от Дубай коментира, че производителите от Близкия изток се тревожат от нарастващия американски износ чак сега. ''Работата е там, че надигането на американския износ тепърва започва. Бройката на барелите само ще се увеличава.''

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1044